Politika zasebnosti


Izjava o zasebnosti

Actium d.o.o se zavezuje, da bo varoval osebne podatke strank v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, tako da bo zbral le potrebne, osnovne podatke o kupcih / uporabnikih, ki jih potrebujemo za izpolnitev svojih obveznosti; kupce obveščajo o uporabi zbranih podatkov, strankam redno omogočajo izbiro o uporabi njihovih podatkov, vključno z možnostjo odločitve, ali želijo, da se njihovo ime odstrani s seznamov, ki se uporabljajo za tržne kampanje. Vsi podatki o uporabnikih se strogo hranijo in so na voljo samo zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za opravljanje dela. Iz tega niso vključeni tisti primeri, ko je Prodajalec dolžan predložiti ali omogočiti dostop do osebnih podatkov kupcev po veljavnem naročilu pooblaščenih državnih organov, ki je v skladu z zakonom.

Stranka lahko kadar koli zahteva pisno trajno ali začasno prepoved uporabe osebnih podatkov.

S to izjavo se zavezujemo, da bomo varovali zasebnost uporabnikov, kupcev in obiskovalcev naše spletne strani ter varnost osebnih podatkov, ki nam jih posredujejo prek spletne strani.

Katere podatke zbiramo o vas in kako jih uporabljamo?

Na splošno lahko obiščete našo spletno stran, ne da bi razkrili osebne podatke o sebi. Osebnih podatkov o vas (na primer o vašem imenu in kontaktnih podatkih) ne zbiramo, ko obiščete to spletno mesto, razen če prostovoljno predložite podatke z uporabo enega od razpoložljivih obrazcev za določen namen (kontaktni obrazec, registracijski obrazec, obrazec za nakup, obrazec za se naročite na glasilo) in s tem podate soglasje za zbiranje in uporabo vaših osebnih podatkov za navedene namene. Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene, za katere so bili zbrani in za katere je bilo dano soglasje. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko dajo osebe, starejše od 16 let, medtem ko za osebe, mlajše od 16 let, soglasje lahko da starš ali skrbnik. Zbranih podatkov ne bomo dali na razpolago nepooblaščenim tretjim osebam na noben način, razen v namen, ki ga določa zakon. Vsi podatki se izbrišejo po prenehanju namena, za katerega so bili zbrani, torej po prenehanju pogodbenega razmerja, in najpozneje po poteku vseh zakonskih obveznosti, povezanih s shranjevanjem osebnih podatkov.

Računovodstvo
Podatke delimo z našimi računovodji za davčne namene. Na primer, s svojimi računovodji delimo račune za izpolnjevanje davčnih obračunov in računov ob koncu leta.


Vrste obdelanih osebnih podatkov

Osebni podatki, zbrani na podlagi kontaktnega obrazca, so: ime in priimek, elektronska pošta, naslov, telefonska številka.
Osebni podatki, zbrani na podlagi vaše naročnine na glasilo, so: e-poštni naslov.
Osebni podatki, zbrani na podlagi prijavnega obrazca in obrazca za nakup: ime in priimek, elektronski naslov, naslov, mesto in poštna številka, država, telefonska številka.

Varnost vaših osebnih podatkov

Zavezujemo se, da bomo sprejeli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim ali nezakonitim ravnanjem ter pred naključno izgubo, uničenjem ali škodo.